Podologie

Wat doet een podoloog?

Een podoloog behandelt patiƫnten met voetklachten of met klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten en/of een verkeerde houding/overbelasting. De patiƫnt komt bij de podoloog soms na verwijzing door een huisarts of pedicure.
Een podoloog behandelt onder meer: stand afwijkingen van de voeten en tenen, voetklachten als gevolg van overbelasting, klachten elders in het lichaam, die veroorzaakt worden door een verkeerde voetenstand en/of looppatroon.

Werkwijze podoloog

Het podologisch onderzoek begint met een inspectie in rust (statisch). Hierbij wordt geprobeerd, om zichtbare afwijkingen van de vorm van het lichaam waar te nemen. Daarna volgt een dynamisch onderzoek bij beweging (video-opname, voetafdruk en voetspiegel). Bepaalde afwijkingen worden pas bij bewegingen van het lichaam duidelijk. Uit een vergelijking van de actieve en passieve functie kunnen belangrijke conclusies worden getrokken.

Behandeling

Afhankelijk van de onderzoeksresultaten kan de podoloog het dragen van podologische inlays adviseren. Als dit het geval is zal de podoloog deze inlays persoonlijk voor u maken.

Vergoeding?

Afhankelijk van uw zorgkostenverzekeraar wordt het grootste gedeelte van de behandeling vergoed.
De kosten voor het aanmeten en vervaardigen van 1 paar podologische inlays zijn € 180,-