Golffysiotherapie

Wat is golffysiotherapie?

Golffysiotherapie is een behandelmethode die gericht is op het afstemmen van de fysieke mogelijkheden bij het maken van een swing en behandelt of voorkomt daarmee blessures en overbelasting. De golffysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van blessures die ontstaan bij het golfen of die een beperking geven bij het golfen. De golffysiotherapeut zal de blessures oorzaakgericht oplossen door het afstemmen van de grip, set-up en swing op de houding en bewegingsmogelijkheden.
Wanneer de oorzaak de golftechniek betreft dan gaat dit in overleg met de golfpro.

Indicaties voor golffysiotherapie zijn: rug-heup-schouder-pols-elleboog-enkel-nekklachten bij het golfen, golfen na een operatie, golfen met een hernia.

De behandeling

Een goede intake en onderzoek is de basis voor een succesvolle behandeling. Na het maken van een afspraak wordt er besproken wat de klachten zijn. Na onderzoek van deze klachten volgt het behandelplan. De behandeling vindt in principe plaats in de praktijk. Indien gewenst kan de behandeling ook op de golfbaan plaatsvinden.

Vergoeding?

De golf fysiotherapeutische behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Dit kunt u nagaan in uw polis, of u kunt ernaar informeren bij uw golffysiotherapeut of verzekeraar.
Fysiofit Heinkenszand heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Dit betekent dat u altijd in onze praktijk behandeld kunt worden.